Aktuális

 

 Nagyszülő-unoka tábor 

Csodálatos természeti környezetben nagyszülők és unokáik részére szervezünk színvonalas, szórakoztató természetismereti tábort. A tábor programjait tapasztalt, és a környék természeti, kulturális értékeit alaposan ismerő biológus és erdei iskola pedagógus tartja.

Időpont: 2017. július 31. - augusztus 4.

Részletes program:

A hétfő délelőtt az érkezéssel és a beköltözéssel telik. Délután ismerkedés Tiszaalpárral, majd kilométerben rövid, de a sok látnivaló miatt időben hosszadalmas kirándulás az Alpári-rétre. Madarak, gyógynövények, gombák, holtág, hódvár, és megannyi meglepetés… Este tábortüzet gyújtunk, és szalonnasütés közben ismerkedünk egymással.

Kedden a Tőserdőbe kirándulunk, ahol nemcsak a vadregényes ártéri erdőben sétálunk, hanem a lépten-nyomon felbukkanó gyógynövényeket is felfedezzük. Délután strandolás a lakiteleki Tősfürdőben. Este fergeteges társasjátékparti saját fejlesztésű és "bolti" társasjátékokkal!

Szerdán az alpári földvár bronzkori népének életével ismerkedünk. Nemcsak szóban idézzük fel, hogyan élhettek többezer évvel ezelőtt, de tevékenyen belekóstolunk az életükbe, és persze az ételükbe is. Délután a megismerkedünk a gyógynövények ezernyi felhasználási módjával: teakészítés, gyógyolaj, kenőcsök, krémek, illatpárna készítése a program. Estefelé, mikor enyhül a hőség, a holtágon kenuzunk egyet.

Csütörtökön a méltatlanul mellőzött, sőt utált állatcsoport, a rovarok világát fedezzük fel. Délután kemencében sütünk kenyeret közösen. Este újra tábortűzzel ünnepeljük az utolsó közös estét.

A péntek délelőtt a madaraké - nemcsak gyönyörűek, de rengeteg érdekességet rejt az életük. Délután pedig búcsút veszünk egymástól.

A programok mindegyike korosztályra szabott, és élménypedagógiai módszerek révén úgy ad át gazdag ismereteket, tudást, hogy csupán játéknak, szórakozásnak tűnik.

Étkezés a házias-ízletes konyhájáról híres Tiszatáj Étteremben lesz, ami pár percnyi sétára fekszik a vendégháztól.

Az ötnapos tábor ára teljes ellátással, programokkal együtt 35.000 Ft/fő. (Több unoka esetén kedvezmény kérhető!)

Ajánlott korosztály: nagyszülő + 6-10 éves unoka ill. unokák

Minimális létszám 6, maximális létszám 14 fő

Jelentkezés: 2017. július 1-ig a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen

 

 Természetfotós tábor 

A Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Alpári-rét kivételesen gazdag természeti adottságaival nem véletlenül a természetfotósok kedvelt, gyakran látogatott helyszíne: változatos élőhelyei számos védett és fokozottan védett fajnak adnak otthont. Ez az ideális helyszín kezdők és haladók számára egyaránt rengeteg izgalmas fotóstémát rejteget.

Minden nap napi legalább 6 órában képzett fotós és gyakorló természetfotós vezetésével ismerkedhetnek a gyerekek a fényképezés alapjaival és a természetfotózás rejtelmeivel. Tanulhatnak a tájfotózásról, a makrófotozásról, a napfelkelte, naplemente és a csillagok fényképezésének trükkjeiről, lehetőségük lesz kipróbálni a lesből történő madárfotózást, és a képfeldolgozás titkairól is megtudhatnak egyet s mást. Vendégünk lesz Szekeres Levente, aki 2015-ben és 2016-ban is elnyerte az Év Ifjú Természetfotósa címet.

Időpont: 2017. július 17-21.

Részletes program:

1. nap:

Délelőtt: érkezés, bemutatkozás, ismerkedés

Délután: Alapismereti előadás I. (fényképezőgép részei, típusai, kezelése); kenuzás

Este: tábortűz, szalonnasütés

2. nap:

Délelőtt: napfelkelte fotózás, Alapismereti előadás II. (zársebesség, rekesz, mélységélesség), fotózás a kertben.

Délután: Alapismereti előadás III. (kompozíció); Fotográfia műfajai, különös tekintettel a természetfotózásra. Tiszaalpár és környékének története, természeti értékei (előadás), Naplemente fotózás

Este: társasjátékparti

3. nap:

Délelőtt: napfelkelte fotózás, Természetfotós etika

Délután: Fotográfiai eszköztár, kiegészítők, kellékek. Makrofotózás. Strand

Este: Csillagfotózás

4. nap:

Délelőtt: Kirándulás, tájfotózás

Délután: Képértékelés, közös vetítés a tábor alatt készült képekből és hozott anyagból is.

Este: Tábortűz

5. nap:

Délelőtt: Képfeldolgozás (PS, Lightroom)

Délután: hazautazás

Étkezés a házias-ízletes konyhájáról híres Tiszatáj Étteremben lesz, ami pár percnyi sétára fekszik a vendégháztól.

Az ötnapos tábor ára teljes ellátással, oktatással, programokkal együtt 45.000 Ft/fő.

Ajánlott korosztály: 12-16 év

Minimális létszám 6, maximális létszám 13 fő

Jelentkezés: 2017. július 1-ig a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen